Pravila privatnosti

U Ortodontskoj ordinaciji Katalinić posvećeni smo zaštiti osobnih podataka naših pacijenata i korisnika naših usluga. Ova politika privatnosti objašnjava način na koji prikupljamo, obrađujemo i čuvamo vaše osobne podatke, te koja su vaša prava u vezi s tim.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?
Kada se prijavite za naše usluge, prikupljamo sljedeće podatke:
- Ime i prezime
- Datum rođenja
- Adresa stanovanja
- Kontakt podaci (e-mail adresa, broj telefona)
- Anamneza i zdravstveni podaci
- Informacije o vašem zubnom statusu
- Fotografije i snimke zubi i vilice

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE?
Vaše podatke obrađujemo kako bismo vam pružili usluge koje ste zatražili od nas, te kako bismo poboljšali kvalitetu naših usluga. Vaše podatke također možemo koristiti u sljedeće svrhe:
- Evidencija pacijenata i praćenje zdravstvenog stanja
- Poboljšanje kvalitete naših usluga i razvoj novih usluga
- Izrada statističkih izvještaja o poslovanju
- Naplata naših usluga

KAKO UPRAVLJAMO VAŠIM PODACIMA?
Vaše podatke ne dijelimo s trećim stranama, osim u sljedećim slučajevima:
- Kada to zahtijeva zakon ili nadležno tijelo
- Kada to zahtijevaju medicinski stručnjaci ili drugi davatelji zdravstvenih usluga u svrhu liječenja ili konzultacija o vašem zdravstvenom stanju
- Kada to zahtijeva osiguravajuće društvo u svrhu naplate usluga

KAKO ČUVAMO VAŠE PODATKE?
Vaše podatke čuvamo na siguran način te primjenjujemo mjere zaštite kako bi se spriječio neovlašten pristup, zlouporaba, izmjena ili otkrivanjeneovlaštenim osobama. Pristup vašim podacima imaju samo ovlaštene osobe koje su uključene u pružanje usluga i koje su obvezne čuvati vašu privatnost i povjerljivost podataka. Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje usluga ili dokle god je to propisano zakonom.

VAŠA PRAVA U VEZI S PODACIMA
Imate pravo zatražiti pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade vaših osobnih podataka. Također imate pravo prigovoriti na obradu vaših podataka te zatražiti prijenos vaših podataka u drugu ustanovu. U slučaju da želite ostvariti bilo koje od svojih prava u vezi s osobnim podacima, molimo da nas kontaktirate putem e-maila ili telefona.

KOLAČIĆI (eng. cookies)
Imate pravo zatražiti pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade vaših osobnih podataka. Također imate pravo prigovoriti na obradu vaših podataka te zatražiti prijenos vaših podataka u drugu ustanovu. U slučaju da želite ostvariti bilo koje od svojih prava u vezi s osobnim podacima, molimo da nas kontaktirate putem e-maila ili telefona.

U skladu sa standardnom praksom na internetu, naša web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi poboljšala vaše iskustvo korištenja. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem uređaju kada posjetite našu web stranicu.

Naša web stranica koristi samo osnovne kolačiće koji su nužni za funkcioniranje web stranice, kao što je PHPSESSID koji čuva vašu sesiju i omogućuje vam da se krećete po stranici bez potrebe za prijavom svaki put kada prelazite na novu stranicu.

Ne koristimo kolačiće za prikupljanje osobnih podataka ili za oglašavanje. Međutim, ako želite, možete onemogućiti kolačiće u postavkama vašeg web preglednika. Imajte na umu da ako onemogućite kolačiće, neke funkcije naše web stranice možda neće biti dostupne ili neće raditi ispravno.
Više informacija o kolačićima i načinu na koji ih možete kontrolirati možete pronaći u našoj Politici kolačića.

IZMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI
Ortodontska ordinacija Katalinić zadržava pravo izmjene ove politike privatnosti u skladu s promjenama u zakonskoj regulativi ili u svrhu poboljšanja kvalitete usluga. U slučaju izmjene politike privatnosti, obavijestit ćemo vas putem e-maila ili objave na našoj web stranici.

Hvala što ste nam povjerili vaše osobne podatke. Vaša privatnost je važna za nas i jamčimo da ćemo postupati s vašim podacima u skladu s ovom politikom privatnosti.

Ortodontska ordinacija Katalinić
Moše Albaharija 4,
51000 Rijeka
Tel: +385 51 276 505
E-mail: info@ortodont-katalinic.com